Υλικά
- 250γρ. μύδια
- 150γρ. καλαμπόκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψηλοκομένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100ml λευκό κρασί
- 100 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές
- 2 κούπες ρύζι άγριο ελαφρός βρασμένο
- 2 κουταλάκια γλυκού τσίλι
- 40ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής
Πλένουμε τα μύδια καλά και τα στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι,
και το σκόρδο ελαφριά και προσθέτουμε τα μύδια
συνεχίζοντας το σοτάρισμα,
και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι, πιπέρι.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε ενα ποτήρι νερό.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά προσέχοντας να μην σωθεί το νερό μέχρι
να βράσει καλά το ρύζι και τα μύδια.