Athens (Greece) by Night

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
2 κλωναράκια σέλινο
1 καρότο
1 κούπα λάδι
2 κουταλάκια κέτσαπ
300 γρ. σπανάκι (προαιρετικά)
καρότο
 ντομάτες  (1 κιλό)
1/2 κιλό λουκάνικα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
σκόρδο
κρεμμύδι (1 κούπα τριμμένο)
1/2 κούπα μαϊντανό


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βράζουμε τα φασόλια για μια ώρα μαζί με πιπέρι σε κόκκους, καρότο και σέλινο.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, και 1 κιλό φρέσκες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, λίγη κέτσαπ ή μια κουταλίτσα ζάχαρη ή ξύδι.
Μετά ρίχνουμε στο πήλινο τα φασόλια και την σάλτσα και τα τοποθετούμε στον φούρνο.
Σοτάρουμε το σπανάκι, αφού το έχουμε βράσει μια φορά.
Φυλάμε το νερό.
Σοτάρουμε τα λουκάνικα και το περισσότερο λίπος το πετάμε.Βγάζουμε τα φασόλια, ρίχνουμε το σπανάκι και τα λουκάνικα, το μαϊντανό, τις φέτες ντομάτας λεπτές πάνω από τα υλικά, λίγο αλάτι,  πιπέρι και ρίγανη.
Μετά βάζουμε το φαγητό στον φούρνο, και ψήνουμε στο γκριλ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις