ΥΛΙΚΑ
- 1 Φρέσκο χταπόδι 1,5 κιλό
- 6 με 7 μεγάλες πατάτες
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Δενδρολίβανο
- Μαντζουράνα
- Λευκό κρασί
- Μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 1 η 2 ντομάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα με ξύδι για ένα μισάωρο, και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια ίδιου μεγέθους.
Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο, και 2 ποτήρια κρασί λευκό.
Το ψήνουμε για περίπου μια ώρα στους 200 βαθμούς.