250
γρ. βούτυρο η μαργαρίνη
2 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 μπέικιν πάουερ (προαιρετικά)
1 ποτήρι γάλα
1 βανίλια
4 ποτήρια αλεύρι
2 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 μπέικιν πάουερ (προαιρετικά)
1 ποτήρι γάλα
1 βανίλια
4 ποτήρια αλεύρι
ΓΕΜΙΣΗ
4 μήλα τριμμένα ή κομμένα σε μικρούς κύβους
1
κουταλιά σούπας κανέλα
1 φλ. ζάχαρη
2 φρυγανιές κοπανιστές
1 φλ. ζάχαρη
2 φρυγανιές κοπανιστές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπώ τα
αυγά στο μίξερ πολύ καλά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνω το βούτυρο λιωμένο,
το αλέυρι, το μπεικιν, τη βανίλια και στο τέλος το γάλα αργά – αργά.
Ετοιμάζω την γέμιση μήλου ανακατεύοντας την καλά.
Ρίχνω σε ένα ταψί στρογγυλό ( όχι πολύ μεγάλο), καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο , τη μισή ζύμη, απο πάνω τη γέμιση μήλου και στη συνέχεια την υπόλοιπη ζύμη.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ◦ C.
Aφού ψηθεί την κόβω και την πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.
Ετοιμάζω την γέμιση μήλου ανακατεύοντας την καλά.
Ρίχνω σε ένα ταψί στρογγυλό ( όχι πολύ μεγάλο), καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο , τη μισή ζύμη, απο πάνω τη γέμιση μήλου και στη συνέχεια την υπόλοιπη ζύμη.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ◦ C.
Aφού ψηθεί την κόβω και την πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.