Athens (Greece) by Night

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Αμεθυστάκια




Υλικά


1 ποτήρι του νερού λάδι
1 ποτήρι του νερού ρετσίνα
1 και μισό φλιτζάνι φαριν απ



Γέμιση 

Καρύδια και μισό λουκούμι
ή καρύδια και μήλο τριμμένο
ή μήλο τριμμένο με κανέλα και γαρύφαλλα 
25 λουκούμια (κομμένα στην μέση)


Εκτέλεση 


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί .
Παίρνουμε λίγη ζύμη και ανοίγουμε μικρά φύλλα (όπως ανοίγουμε για τα τυροπιτάκια).
Βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει δηλαδή μισό λουκούμι μαζί με καρύδια ή λουκούμι με καρύδια και μήλο ή λουκούμι με μήλο, κανέλα και γαρύφαλλα .
Κατόπιν πιέζουμε τις άκρες για να κλείσουν τα πιτάκια.
Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για ένα τέταρτο περίπου. 
Στο τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 


Ευχαριστούμε πολύ την φίλη Ζωή για την όμορφη συνταγή που μας πρόσφερε .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις