Athens (Greece) by Night

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

6 κεφαλόπουλα, καθαρισμένα και καλά πλυμένα 
6 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες 
2 μέτρια, ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
2 ώριμες ντομάτες, πλυμμένες και κομμένες σε ροδέλες
6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
δεντρολίβανο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
ρίγανη
 θυμάρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τα κεφαλόπουλα σε ένα ταψί και προσθέτουμε τις καθαρισμένες πατάτες.




 Κόβουμε ροδέλες τα κρεμμύδια και σε μικρά κομματάκια το σκόρδο.


Έπειτα κόβουμε την πιπεριά και την απλώνουμε σε όλο το ταψί.
Τοποθετούμε τις ροδέλες από τις ντομάτες.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.


Κόβουμε το μαϊντανό και τον απλώνουμε σε όλο το ταψί.


Ρίχνουμε δενδρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη.






                                      Προσθέτουμε ελαιόλαδο και νερό.


Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς στον φούρνο.


*Μπορούμε να σκεπάσουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και να προσθέσουμε (προαιρετικά) χονδροτριμμένη πάπρικα .

 Καλή μας όρεξη!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις