Athens (Greece) by Night

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΡΙΖΟΤΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ



ΥΛΙΚΑ

200 γρ. ριζότο
200 γρ. σπαράγγια
1 ξερό κρεμμύδι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ποτηράκι λευκό κρασί
βούτυρο
2-3 κουταλιές παρμεζάνα
ζωμός κρέατος



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Κόψτε το κάτω άσπρο μέρος των σπαραγγιών σε ροδέλες.Τοποθετήστε τα κομμένα σπαράγγια και τσιγαρίστε τα στο βούτυρο σε ενα τηγάνι.
Προσθέστε το ξηρό κρεμμύδι και έπειτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και επίσης τσιγαρίστε τα μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε το ριζότο το οποίο επίσης αφήνετε να ροδίσει.
Προσθέστε το λευκό κρασί και ανακατέψτε ελαφριά το μείγμα.
Αφήστε να βράσει για λίγα λεπτά και προσθέστε τον ζωμό.
Αφήνετε να σιγοβράζει σε χαμηλή θερμοκρασία, όση ώρα υποδεικνύουν οι οδηγίες για το ριζότο.
Στο τέλος προσθέτετε και τις κορυφές των σπαραγγιών μαζί με λίγο βούτυρο και λίγη παρμεζάνα.
Σερβίρετε το γεύμα ζεστό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις