Athens (Greece) by Night

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Τραχανόπιτα



                                                                          Υλικά


1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1 ποτήρι λάδι

1 φλ. τραχανά

3 αυγά + 1 αυγό

1/2 κιλό φέτα (τρίμα)

1/4 ποτηριού γάλα

1 κουταλιά σούπας  βούτυρο

3 ποτήρια νερό




                                                       Τρόπος Παρασκευής                                                   



Ρίχνουμε τον τραχανά στο νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Μετά ρίχνουμε το βούτυρο, το λάδι και τα ανακατεύουμε. 
Ρίχνουμε την φέτα σιγά-σιγά. Λαδώνουμε το ταψί. 
Βάζουμε το φύλλο το αλοίφουμε (5 φύλλα κατω). 
Απλώνουμε την γέμιση στο ταψί. Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα 
και  τα αλοίφουμε (5 φύλλα πάνω).Ψήνουμε στους 180  βαθμούς
στον φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις