Athens (Greece) by Night

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Σπεντζοφαι-ένας πηλιορείτικος μεζές



Υλικά

1/2 κιλό πιπεριές χρωματιστές 
(πράσινες,κόκκινες,κίτρινες)

1 κόκκινη καυτερή πιπεριά 
1/2 κιλό ντομάτες 
1/2 κιλό λουκάνικα χωριάτικα 
(πικάντικα και μη)
125 ml λάδι 
αλάτι - πιπέρι 
λίγος μαϊντανός




Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε της πιπεριές και τις ντομάτες, και αφαιρούμε
 τα κοτσάνια και τα σπόρια.

Τσιγαρίζουμε τις πιπεριές σε μεγάλο τηγάνι.
Κόβουμε τα λουκάνικα κομματάκια και τα τσιγαρίζουμε.
 Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις πιπεριές.
Μπορείτε να  προσθέσετε τα λουκάνικα απευθείας χωρίς τσιγάρισμα
εάν επιθυμείτε ενα πιο ελαφρύ φαγητό .
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό, 
και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 20-25 λεπτά (ανάλογα).
Σερβίρεται ζεστό.


*Η συνταγή προέρχεται απο το Πήλιο και την γνωρίσαμε 
απο τις καλοκαιρινές μας διακοπές το καλοκαίρι του 2012
στην όμορφη περιοχή του Πηλίου
 (Άγιος Δημήτριος-Άγιος Ιωάννης-Τσαγκαράδα-Κισσός-Μηλιές-Βυζίτσα ).



Οι παρακάτω φωτογραφίες ανήκουν στην προσωπική μας συλλογή 
και αποτυπώθηκαν στην κουζίνα μας!
Καλή συνέχεια!




Κόβοντας τις πιπεριές



Ανακατεύοντας καλά τις πιπεριές



Κόβοντας τα λουκάνικα κοτόπουλου
 (σε αυτή την περίπτωση)


Μικρά κομμάτια λουκάνικων



Τα τσιγαρίζουμε όλα στο μεγάλο τηγάνι




Ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις