Athens (Greece) by Night

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Σκορδαλιά




Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 κιλό σκόρδο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ή 2 χυμό λεμονιού


Εκτέλεση
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν και μόλις βράσουν τις βγάζουμε προσεκτικά από το καυτό νερό και τις ξεφλουδίζουμε.
Λιώνουμε το σκόρδο είτε στο μίξερ είτε στο  μπλέντερ και το μείγμα το προσθέτουμε στο υλικό με τις λιωμένες πατάτες.
Χτυπάμε και τις λιωμένες πατάτες και το λιωμένο σκόρδο μαζί ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι.Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.



*Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή, γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δεν θα γίνει το μείγμα κρέμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις