Athens (Greece) by Night

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Πίτσα


Υλικά
 
  • 1 σακούλα φαρίνα Γιώτης 
  • 1 κουτί τσαγιού αλάτι
  • 1/4 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο 
  • 1/4 φλυτσ. τσαγιού γάλα        


Τρόπος Παρασκευής


Προσθέτετε στην φαρίνα το αλάτι και το βούτυρο.
Τρίβετε το μίγμα ώσπου να ψιχουλίασει και το ραντίζετε
με το γάλα.
Ζυμώνετε ελαφρά.Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και πλάθετε
2 μεγάλες πίτες πάχους 0,5 εκατ. περίπου ή 10 μικρές που στρώνετε
σε βουτυρομένα ταψιά.
Γαρνίρετε με ζαμπόν,κασέρι,σε φετάκια,σαλάτα η φετακι τομάτας,
ελιές, ατζούγιες κ.λ.π.
Ραντίζετε με λίγο λάδι και πασπαλίζετε με ρίγανη και πιπέρι.
Ψήνετε σε δυνατό φούρνο  τις μεγάλες πίτσες επι 30' και τις μικρές 15' περίπου.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις