Υλικά
1/2 κιλό γιαούρτι
3/4 μεγάλες σκελίδες
1 κοφτή κουταλιά αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
3/4 φλ. ελαιόλαδο
Τρόπος Παρασκευής
Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις
σκελίδες κατά μήκος και αφαιρούμε
την πράσινη φύτρα του, που
βρίσκεται στο κέντρο.
Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό
εργαλείο πολτοποίησης και βαζουμε
το λιωμένο σκόρδο σε μίξερ.
Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε
με το μίξερ το μείγμα, ώστε να γίνει
ομοιογενές.
Χωρίς να καθαρίσουμε το αγγούρι, το κόβουμε στα δύο, και κατόπιν
κόβουμε το καθε μέρος στη μέση
κατά μήκος.
Με ένα κουταλάκι, ξύνουμε και
αφαιρούμε το εσωτερικό του
αγγουριού με τα σποράκια.
Στο τέλος εχουμε ''4 βαρκούλες''.
Τις περνάμε στον τρίφτη και αν παραμένει ακόμα το υγρό το
αγγούρι το στραγγίζουμε.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι
και το αγγούρι και το ανακατεύουμε
με ενα κουτάλι.
με ενα κουτάλι.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και
ανακατεύουμε.
Το τζατζίκι μας ειναι έτοιμο, δοκιμάζουμε
και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλατι.
*Δεν καθαρίζουμε την φλούδα του αγγουριού.